Παραστάσεις


Η UtopiArt ανακοινώνει την έναρξη κύκλου εργασιών για παράσταση εν εξελίξει βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη. Το project θα λάβει χώρα σε τρεις φάσεις:

1) Workshops, έρευνα και αρχική προσέγγιση-ερμηνεία του κειμένου. Η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί με παράσταση τμήματος του συνολικού υλικού
2) Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού που θα αποτελεί από μόνο του καλλιτεχνικό έργο αλλά και θα ενταχθεί τμηματικά ή εξ ολοκλήρου εν συνεχεία στην τελική εκδοχή της παράστασης
3) Ολοκλήρωση και παρουσίαση της τελικής εκδοχής παράστασης

 

Η UtopiArt έχει ήδη στο ενεργητικό της τις εξής παραστάσεις - συνεργασίες:

Τον Νοέμβριο 2007 παρουσίασε τις Αόρατες Πόλεις στο Μουσείο Μπενάκη –Ισλαμικής Τέχνης ( θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο και στα Ταξίδια του Μάρκο Πόλο).

Τον Αύγουστο του 2007, παρουσιάστηκαν στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο Οι Αόρατες Πόλεις, και η παιδική εκδοχή της παράστασης Ο Μάρκο Πόλο στις Αόρατες Πόλεις (παραγωγή Φεστιβάλ Νάξου).

Τον Μάιο του 2007 παρουσίασε στην Αθηναϊδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Μαραθωνίου την περφόρμανς Ap’tes Ennia (βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Κ.Π.Καβάφη).

Τον Σεπτέμβρη του 2005 ανέβασε στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου ΑΜΟΡΕ τον Πιθήκο Ξουθ του Ιακώβου Πιτσιπίου.

Στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ανέβασε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2004 την παράσταση Δευτέρα Παρουσία Project.

Τον Ιούνιο του 2003, η UtopiArt επιλέχθηκε να παρουσιάσει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το έργο της Έλενας Τιμπλαλέξη Επτά Μονόπρακτα Καταστροφής κατόπιν διαγωνισμού άπαιχτου νεοελληνικού θεατρικού έργου.

Στον ίδιο χώρο τον Ιούνιο του 2002, η Έλενα Τιμπλαλέξη είχε ανεβάσει κατόπιν διαγωνισμού πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών τη θεατρική παράσταση Οι Μαστοί του Τειρεσία του G. Apollinaire.